O nama

Naša tvrtka je osnovana 1990. godine, a ime CLISSA je staro latinsko ime za KLIS, što znači KLJUČ.

Još od najranije prošlosti Klis je bio Ključ Dalmacije i tko je posjedovao Klis, kontrolirao je i (srednju) Dalmaciju. Klis je ishodište hrvatske vladarske obitelji Trpimirovića, a samim time i kolijevka hrvatske državnosti. Primjerice, knez Trpimir je stolovao u Klisu, a kralj Zvonimir se okrunio u Klisu, tako da s ponosom ističemo kako smo hrvatski kneževsko-kraljevski grad!

– Više o Klisu na: www.klis.com.hr i www.kliskiuskoci.hr

U siječnju 1990. smo kupili svoj prvi autobus (Zastava Neretva 25) i tek nakon četiri mjeseca limarsko-lakirerskih radova, autobus je bio spreman za tehnički pregled!
Navedeni autobus je i danas u našem vlasništvu i ispravan – ostavljen je kao kamen temeljac tvrtke.

Zastava Neretva 25

Od 1993. do 1995. posjedovali smo i kombi vozila (Peugeot J 5, Mercedes 310 D) kojima smo obavljali domaći i međunarodni prijevoz putnika i robe.

Peugeot J 5

Mercedes 310 D

 

Od prve godine postojanja obavljamo organizirani prijevoz školske djece te smo do 2018. uspješno prevezli preko 2,3 milijuna djece!
Najveći naručitelji toga dijela naših usluga jesu Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Županija splitsko-dalmatinska za škole u Klisu, Kaštel Sućurcu…

Trenutno posjedujemo 30 privrednih vozila (od 5 do 85 sjedećih mjesta) kojima obavljamo slijedeće vrste prijevoza:

  • Javni linijski cestovni prijevoz putnika (linija SPLIT-ZAGREB-SPLIT)
  • Posebni linijski prijevoz putnika (učenici i radnici)
  • Slobodni prijevoz putnika (povremeni i naizmjenični)

Sva naša vozila posjeduju dodatne police osiguranja putnika, kao i izvode iz Odobrenja za međunarodni prijevoz (licencij), a imaju i isti vizualni identitet.

Naša tvrtka je registrirana i kao njemački i slovenski porezni obveznik, tako da smo ovlašteni za obavljanje slobodnog prijevoza putnika u Sloveniju i Saveznu Republiku Njemačku, iz njih, te za tranzite preko njihovih teritorija.

Svim našim vozilima upravljaju stalno zaposleni vozači koji svojim iskustvom, izgledom, ponašanjem i poznavanjem jezika pristaju poslu koji obavljaju.

Clissa Klisu

Cjelovečernji koncert Orkestra HRM i Klape “Sv.Juraj” HRM u Klisu, 29.srpnja 2012.

Youtube spot “U boj, u boj!”